Egentligen bör det inte bli någon större batalj för Holger Rune när han ställs mot Fabian Marozsan, för första gången någonsin, i ATP Masters i Miami. Världssjuan har haft en fin inledning på säsongen och spelat en hel del matcher. Så dansken är redan varm i kläderna och bör inleda turneringen med en seger. Här är mitt speltips!

Marozsan har sin bästa rankning någonsin då han parkerar på en 57:e plats på ATP-touren. Hittills har det blivit åtta segrar och lika många förluster. Nederlagen har som väntat oftast kommit mot de bättre spelarna, som sist mot Indian Wells segraren Carlos Alcaraz. I Miami bjöds han inte på något större motstånd av Aleksandar Kovacevic, då det blev lite av en parkpromenad.

Efter alla diverse bekymmer utanför banan har Rune börjat hitta rätt igen. Spelet ser riktigt bra ut, för det mesta. Nyligen tog han sig till en semifinal där Casper Ruud blev för svår i tre set. Men i Indian Wells fortsatte framgångarna mot Lorenzo Musetti och Taylor Fritz, innan förlusten mot finalisten Daniil Medvedev. Överlag en stark insats som Rune kan bygga vidare på.

Svårt mot toppspelare!

Trots att Marozsan för det mesta gör det bra har han fortsatta problem när han ställs mot topp 10 spelare. Då slutar möten nästan alltid i förluster. Något undantag tror jag inte heller på denna gång, då Rune har sett stabil ut. På sitt favoritunderlag kan Rune faktiskt vara en favorit att hålla i handen. Så jag tippar att han gör jobbet och spänner bågen lite extra.

Mitt spel blir att Rune täcker handikapp linan på -3,5 games, till 2.06 i odds, hos LeoVegas .
This is the stats tab
This is the post tip