I en sjukt spännande kvartsfinal i US Open bjuds vi på ett helt amerikanskt möte då Frances Tiafoe ställs mot Ben Shelton, för första gången. Två spelare som har skött sig utmärkt och spelat sina kort rätt i denna Grand Slam turnering. Mitt speltips blir något av en favorit i repris.

Att världstian Tiafoe skulle slå wild-card spelaren Tien och Ofner i raka set var inga skräll. Inte heller att enkelt passera Hijikata i åttondelsfinalen. Desto tuffare kamp blev det dessförinnan mot Mannarino - där Tiafor fick vända ett setunderläge och vinna det sista setet i tie-break. Formen är fin hos Tiafoe, som dessutom har vunnit två titlar denna säsong.

Ändå sätter jag min tillit på dark hoursen, den otippade vinnaren, Shelton. Av ett flertal anledningar. Ingen spelare har servat lika hårt under turneringen och fått en enorm utdelning på första serven. Samt att han har gått på för fullt och lyckades slå ut Karatsev och Paul - båda med 3-1 i set. Det är mäkta imponerande från 20-åringen.

En ny jämn tillställning?

Visst har spelbolagen återigen Tiafoe som en favorit till segen. Men i min bok alldeles för stor. Shelton har visat sig vara svår att bryta och en tuff nöt att knäcka. Dagsformen är på helt på topp och då kan han verkligen skapa en batalj, även mot en topp 10 spelare på ATP:n.

Mitt spel blir att Shelton täcker matchens handikapp lina på +4,5 games, till 1.78 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip