Millman är lite av en mardrömsmotståndare för Federer. 4-3 i set för Millman och 1-1 i matcher. Båda matcherna i modern tid så det tycks inte vara någon tillfällighet. Vad man kan dra för slutsats i de här matcherna är att Millman passerat Federers nätattacker på ett framgångsrikt sätt – eller om ni så vill, Federer som värderat sina nätattacker dåligt. Millman hänger dessutom med bra i Federers skyhöga tempo så... det blir lite trassligt för Federer. Sen ska man veta att Millman har en rätt bra serve för att vara så pass kort som han är.

Federer gynnas väldigt mycket av gräset. Det är hans bästa underlag, det ska man inte sticka under stolen med, men faktum är att Federer bara täckte sin handikapplina en av nio matcher i förturneringarna förra året. Det går ju lite Snabbare i de tyska förturneringarna jämfört med Wimbledon vilket för att seten och matcherna blir jämnare.

Ett problem här är att Federer är en vansinnigt mycket bättre tennisspelare än Millman och segern lär aldrig vara riktig hotad. Men man ska ändå komma ihåg att Federer inte gjort en bra gräsdebut sedan 2013:

2014: Tappat set mot Joao Sousa
2015: Tappat set mot Kolhschreiber i en match där tysken vann fler poäng
2016: Tapat set mot Fritz
2017: Förlust mot Tommy Haas
2018: Tappat set mot Mischa Zverev

För mig går det inte att samla mer bevis för att Federer alltid kommer lite rostig till grässäsongen för att växa in mer och mer i det till Wimbledon.

Hur som helst, med all fakta på borden känns Millman +4.5 games till 1,93 hos Unibet som ett kanonspel.

This is the stats tab
This is the post tip