Två spaningar från första omgången i ATP-slutspelet. Roger Federer returnerade brutalt dåligt, alltså förmodligen det sämsta jag någonsin sett honom returnera. Ni som kommer ihåg matchen mellan Djokovic och Federer i Cincinnati tidigare i år, tänk er det returspelet fast 10 ggr sämre. Nästan varannan serve han fick emot sig var en andraserve, då är det inte bra bara få till ett servegenombrott.

Ett servegenombrott var också exakt vad Kevin Anderson fick med sig mot Thiem, det räckte dock till vinst i två raka set. Men spaningen från den matchen är att Thiem servade väldigt bra i andra set. Han tappade bara tre poäng i egen serve under hela setet och då förstår ni såklart att det känns som ett rån när Anderson kliver in och vinner andra set i tiebreak.

De här två faktorerna gör att jag är villig att kasta in polletter på Thiem +3,5 games. Båda har kniven på strupen och måste mer eller mindre vinna. Och då är väl inte Thiems 2-1 i matcher mot Federer något negativt. Det är inte så att österrikaren har några större problem att slå igenom Federers försvar och Federers variation biter inte särskilt hårt på Thiem.

Jag undrar om det inte luktar lite skräll här, men går ändå för +3,5 games till 1,82 hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen .

This is the stats tab
This is the post tip