Inget snack om att underlaget i London är Snabbare i år jämfört med tidigare. Det ser man inte minst på hur ofantligt många andraservar spelarna vinner. Att Federer till exempel inte vunnit mer än var tredje poäng på Socks andraserve är något i hästvägar och en skarp indikation på att underlaget är ett hack Snabbare .

Jag vet inte om det gynnar Zverev i matchen mot Federer men det gynnar i alla fall överspelet. Federer är fortfarande bäst i världen på snabba hardcourtbanor och även om Zverev inte är fullt lika bra så är det även hans favoritunderlaget. Det blir ju mycket pang-pang-spel vilket Zverev trivs med.

Det tycks också som att Federer har lite problem med Zverev. Tysken slår så fantasiskt hårt men också med en hög säkerhet, så på en bra dag är han dyngjobbig att möta för vem som helst. Inbördes står det 2-2 vilket så klart är smickrande för Zverev men också ett kvitto på att han, i bra form, hänger med en spelare som Federer.

Dessutom var det ingen jätteimponerande match av Federer i första omgången. Min teori är att han tar det lite piano nu i början och växlar upp när det behövs. I och med att han slog Sock i raka set så krävs det bara seger mot antingen Zverev eller Cilic.

Nej, det här blir en jämn historia och jag det får mig att vilja trycka in keramiken på överspelet. Den främsta anledningen till det är att underlaget är Snabbare men också för att Federer var rätt kall i returspelet mot Sock och då ska man veta att Zverev servar förbannat mycket bättre.

Över 20,5 games finns till 1,61 hos Bethard

This is the stats tab
This is the post tip