Ska man tro på att Federer mosar Mischa Zverev?...efter att inte ha spelat tennis på tre månader? Nej det säger jag skarpt ifrån. Det finns ett par saker som gör mig villig att investera i Zverev här. Dels för att det är gräspremier för Federer och hans status är oklart. Matchotränad plus att han haft trassel i sina tidigare comebacker. Minns ju inte minst när han torskade mot Tommy Haas i Halle förra året.

Det går undan i Stuttgart också, det går absurt snabbt vilket egentligen gynnar båda men inte minst Mischa. Hans spel är som gjort för gräs och vi kan utan vidare utgå från att han kommer höja sig ett hack på hemmabana, det är liksom tyskarnas signum.

En klar fördel att Zverev spelat ett par matcher på gräs redan. Mötte Youzhny i första omgången som är en erkänt duktig grässpelare, det slutade i raka set och bara tre ynka poäng förlorade på förstaserven. Ett solklart styrkebesked. Dessutom har de spelat mycket jämn tidigare, i de två senaste matcherna på gräs har Zverev täckt handikapplinan mot Federer och nu går det dessutom betydligt Snabbare än i Wimbledon och Halle.

Sen är det också väldigt signifikativt att Federer tar det lite lugnt i matcherna. Han vet att han förr eller senare kommer få ett läge och då tar han chansen. Han har inte samma mindset som Nadal som inte vill annat än att vinna varje poäng i varje läge.

FastBet ger oss 1,91 på +4,5 games till Zverev och då åker mina polletter in.

This is the stats tab
This is the post tip