David Ferrer är i min mening världens näst bäste tennisspelare på grus, åtminstone tills dess att Juan Martin Del Potro är helt skadefri och i form. Jag tror skador är det enda som står mellan Del Potro och total dominans på ATP touren, men det ämnet rör inte min rek så jag lämnar det för nu.

Nämnde Ferrer möter idag den hittills obesegrade Serben Novak Djokovic på gruset i Madrid. David Ferrer har visat fantastisk form under vårens grusspel och bland annat varit i två finaler, Barcelona och Monte Carlo där Nadal knappt besegrat honom.

Ferrer bör känna att om det inte vore för Nadal så hade han dominerat grussäsongen och vill nu visa hemmafansen i Madrid att den spanska tennissen går bortom Rafael Nadal. En seger mot Djokovic skulle vara ett tydligt statement inför stundande Roland Garros. Ferrer är 4-5 i inbördes möten mot Djokovic men har vunnit de tre senaste på grus varav en i Davis Cup.

För Djokovics del tror jag dessutom det faktum att han nyligen gick förbi Ivan Lendls rekord om 29 säsongsinledande segrar kan ha skapat en viss mättnad, åtminstone för tillfället.

Jag spelar Ferrer till fina 3,45 hos Unibet och även att han ska vinna med 2-0 set till 6,75.

7-6 7-5.

This is the stats tab
This is the post tip