Bredych är den enda på topp tio listan som är igång och möter imorgon en halvskadad Monfils med två tuffa matcher i ryggen.

Monfils ådrog sig en fotskada i semifinalen mot landsmannen Simon, men trots det lyckades han rädda en matchboll för att sedan stänga matchen i tredje set. Det var märkbart hur Simon successivt blev mer och mer frustrerad och hjälpte Monfils att korta ner bollduellerna med enkla unforced errors.

Det var också tydligt att Monfils ville spela långa backhand-dueller vilket han inte kommer att tillåtas mot Berdych som är den smartare av dem båda och varierar spelet bättre. I semifinalen mot Kohlschreiber missade han inte en enda nät-approach och fick många gratispoäng när tysken var för aggressiv på andraservarna. Han har dessutom utvecklat sin defensiv och är otroligt svår att döda bollarna mot.

Monfils finalfacit är uruselt, fyra titlar på sexton finaler vittnar om hans mentala underlägsenhet i avgörande lägen och de motståndarna har besegrat i finalerna är Ljubicic, Kohlsreiber, Nieminen och Mayer; inga världsstjärnor.

Under 2011 hade Monfils 1-4 i matcher mot topp tio spelare och den dåliga statistiken kommer sannolikt att utökas efter helgen.
Tjecken har inte tappat ett set i turneringen och frågan är om han gör det imorgon? Monfils är svagare mentalt och hans tycks alltid bli tillbakabruten när han väl får en öppning.

De har bara mötts en gång tidigare och då gick Berdych segrande i raka set.
Berdysch till 1,53 känns helt klart lockande!


EDITERAD 2012-02-04 20.04:35

This is the stats tab
This is the post tip