Wawrinka? Fognini!

Ja det kan man fråga sig med tanke på det han har visat upp på banorna i de sista turneringarna. Han har åkt ut mot Dustin Brown i Munchen?! och efter det mot Garcia Lopez i Madrid vilket tyder på att något inte är helt hundra. Problemet för Wawrinka är att hans lägsta nivå är fruktansvärt usel och den måste höjas om han skall vara topp 10 som Peter Lundgren önskar nå med sin adept. Med tanke på sin enorma kapacitet, då kan han slå vem som helst och speciellt på grus, känns spelet kanske inte så lockande. Men med tanke på att i tennis avgör väldigt mycket dagsform och den är ju dunkel för båda.

Här möter han killen med tourens grymmaste humör i Fabio Fognini som jag hoppas kunna utnyttja att spela på hemmaplan då han har med sig publiken och verkligen kan leva ut på banan. Han har väl inte heller någon speciell form, men då han beträder Roms Centrecourt sent på eftermiddagen då förhoppningsvis många galna italienare tagit sig dit för att heja fram sin krigare! Favoritunderlaget är gruset, men har under senaste två åren även utvecklat sitt spel på hardcourt.

I deras senaste möte så vann Wawrinka en riktigt tight 3 set match i Acapulco, men då var Waw i bättre forma än vad han är i nu. Hoppas att ”hemmaplansfördelen” kan ge Fognini en skön seger.
Chansen att vinna mot en Wawrinka som verkligen har problem för dagen ser jag som upp mot 40% och då är 3,30 på Sportingbet ett odds som måste testas.

This is the stats tab
This is the post tip