Nu åkte Taylor Harry Fritz ut i semifinalen i Lyon och det är väl egentligen inga goda nyheter för honom, men gillar man att betta så är det kanonnyheter. Att han åker ur i Lyon betyder att han har större chans att slå Tomic än om han gått till final. Så är det, det kan en apa räkna ut.

Man spelar med samma bollar och i liknande förhållanden i Lyon som i Franska Öppna. Det är med andra ord ungefär som att spela kvalet fast med hårdare matchträning. Och spelare som imponerat i kvalet, går ofta bra i huvudturneringen.
Fritz har gjort en häpnadsväckande grussäsong. Hans forehand är all-time-high och då spelar det liksom ingen roll att han i grunden inte ska vara någon bra grusspelare. Men det kan man inte anklaga Tomic för heller. Han vägrar att glida på gruset och då får man automatiskt problem.

I en intervju med ATP för ett par månder sedan fick Tomic frågan vad han associerar grustennis med? Han svar var: ”Springa, och jag gillar inte att springa”. Och den typen av reaktioner är inte helt ovanliga för grässpelare. Kolla bara på Kudla, Kyrgios, Tomic osv, alla hatar grus och vill spela så lite grus som möjligt för att vara fräscha till gräset som drar igång veckan efter Franska Öppna.

Tomic gav upp i första omgången i Lyon efter 6-4,4-1 mot 250-rankade Diez. Det indikerar ju att han inte är helt fräsch. Så en Tomic som varken är fräsch eller motiverad måste bli en mumsbit för en superformtoppad Fritz.

-6,5 games till 1,77 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip