I min bok är det ett helt öppet möte när Gael Monfils ställs mot Alexander Bublik, i ATP Washington. I detta fall går det faktiskt att bortse helt från rankningen, då Monfils redan har spelat en match i turneringen och visat framfötterna. Vilket också gör att han får mitt speltips - på en handikapp lina.

Det råder ingen tvekan om vilken högsta nivå som Gael Monfils har. Han har hunnit bli 36 och är i slutet av sin karriär, där han kommer att ge allt i varje match. Något han visade prov direkt då kvalspelaren Björn Fratangelo stod på andra sidan nätat. Det blev en komfortabel seger i två raka set, 6:3, 6:4, där Monfils höll serven i samtliga game.

Alexander Bublik är i sin livs form, rankad som bäst 25:a just nu. Efter att ha åkt ut ur Wimbledon mot Rublev har han inte spelat någon turnering på ett tag. I och med en bra rankning har Bublik fått stå över den första omgången. Han kan därför mycket väl vara lite ringrostig inledningsvis på hard-court säsongen och inte ha skärpan helt rätt inställt.

En 50-50 kamp?

Då Monfils har inlett perfekt och varit svår att bryta kan vi förvänta oss en tuff drabbning med ytterst få servegenombrott. Någon underdog ska inte Monfils behöva vara. Monfils har också visat sig vara skicklig i returerna, vilket gör att han får mitt förtroende i mötet.

Mitt spel blir att Monfils täcker matchens handikapp lina på +2,5 games, till 1.97 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip