Dag 4 i Båstad där herrarnas tennis spelas. Fransmannen Richard Gasquet kliver in i turneringen, där han aldrig tidigare har spelat, för att möta österrikaren Gerald Melzer. Det finns många anledningar till att denna match ska vara betydligt tuffare än vad marknaden föreslår, som har Richard Gasquet som en stor favorit. Spelarna har aldrig mötts tidigare heller. Richard Gasquet kommer till turneringen med två förluster medan Gerald Melzer redan har vunnit en match i turneringen, så det är intressant med ett handikapp spel där linan 4,5 games till Gerald Melzers fördel är lockande.

Det finns mycket att säga om fransmannen Richard Gasquet, som nu är 31 år gammal och fortfarande inte riktigt slagit igenom så pass stort som väldigt många förväntade sig. Han har haft problem med fysiken och även det psykiska spelet, i mitt tycke. Nyligen vann han dock sin 15:e titel i ’s-Hertogenbosch - på gräs. Sedan dess har han åkt ut direkt i två grästurneringar, mot Florian Mayer i Halle och landsmannen Gael Monfils i Wimbledon. Båda förlusterna kom i raka set, så formen är verkligen inte på topp. Inte heller har Richard Gasquet imponerat på grus, där han har 9 vinster och 6 förluster. I och med att Båstad är en sprillans ny turnering för Richard Gasquet så kommer det att ta några games innan han är varm i kläderna och har förstått sig på underlaget tillräckligt för att kunna slå Melzer.

Vänsterhänte Gerald Melzer spelar för det mesta på Challenger touren och nästan bara på grus - så att få möta en världsspelare ser han som en välkommen utmaning. Denna match ska bli roligt att spela för Gerald Melzer, som vann sin första match i Båstad mot Corentin Moutet med 6-1, 6-1. Gerald Melzer spelar otroligt bollsnålt och bjuder inte på många onödiga misstag - vilket kommer till stor nytta när det gäller att plocka games mot Richard Gasquet.

Matchbilden kommer att se ut som följande att Richard Gasquet inleder försiktigt tills han börjar anpassa sig till underlaget och då ska Gerald Melzer ha vunnit massa games redan - i bästa fall första setet också. Sedan blir Richard Gasquet farlig och då gäller det för Gerald Melzer att inte slarva något utan fortsätta sitt fina Båstad spel, som han har visat hittills. Detta kommer att bli en tuff match för Richard Gasquet, som ändå bör vinna den, men jag kan inte se någon enkel vinst för Richard Gasquet i detta möte. Handikapp linan på antal games till Gerald Melzers fördel ligger på 4,5 och där erbjuds nästa dubbla pengar.

Då Gerald Melzer har spelat bra i Båstad och Richard Gasquets form inte är den bästa finner jag ett stort värde i att spela på Gerald Melzer handikapp 4,5 games i matchen och lägger ett spel till 1.95 i odds hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip