ATP Basel, en snabb inomhusmatta. Något Snabbare än Wien och det är ju ett underlag som passar Opelka hur bra som helst. Han bombade in 27 ess på 12 servegem mot Garin. Det betyder alltså ett snitt på två ess per servegem. Det vill jag lova är nära max vad en spelare kan snitta.

Men det spelar ingen roll om motståndaren får racket på bollen, det går inte att få tillbaka den bättre än att det blir en enkel boll att döda på follow-up-slaget. Det vittnar Opelkas 98% vunna förstaservar om.

Att andra omgången mellan Opelka och Goffin slutar över 23 games håller jag som sinnessjukt troligt. Oddset just nu ligger kring 1,70 men det ska inte vara en cent över 1,60.

I slutändan kommer det handla om hur mycket Goffin får tillbaka. Normalt sett får han inte tillräckligt mycket tillbaka mot storservarna. Han är ju rätt kort för att vara tennisspelare och de där centimeterna spelar stor roll när det handlar om att få racket på en serve som kommer i 230 km/h.

Gick till fem set senaste de möttes, det var i Australian Open 2017, snart två år sedan med andra ord. På den tiden visste inte många att Opelka ens existerade. Han är alltså en klart bättre spelare idag.

Goffin är lite för stor favorit för min smak. Det kommer bli små marginaler i den här matchen och då gillar jag hellre att spela överspel.

Över 22,5 games till 1,71 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet är klass.

This is the stats tab
This is the post tip