I den tredje omgången av ATP Washington ska belgaren David Goffin möta amerikanen Frances Tiafoe för tredje gången. Marknaden öppnade faktiskt med Tiafoe som en pytteliten favorit, av någon oklar anledning, men oddset har sedan dess gått ner på Goffin - med all rätt. I detta möte ska Goffin vara en klar favorit till att vinna matchen. Oddset ligger runt 1,90 hos många bolag och detta finner jag ett stort värde i ännu. Motiveringen kommer nedan.

David Goffin är en mycket bättre tennisspelare än vad dagens motståndare Frances Tiafoe är. Förvisso har inte Goffin haft någon vidare grässäsong, men på gruset har han presterat helt okej och totalt har han 19 vinster och 11 förluster i år. Goffin spelar riktigt bra på hard-court och har i denna turnering visat en stark form genom att besegra Pierre-Hugues Herbert med 6-2 1-6 7-6. Goffin behövde en rejäl genomkörare för att komma igång i turneringen, efter en sämre grässäsong, som jag ser bara fördelar med att matchen mot Herbert blev så lång och krävande. Denna vinst stärkte även Goffins självförtroende så att han kan ta en tredje seger mot Tiafoe. De två övriga möten har slutat:

2017 Antwerp David Goffin Frances Tiafoe 7-6 6-2
2016 Indian Wells Masters David Goffin Frances Tiafoe 3-6 6-3 7-6

Båda vinsterna i Antwerp och Indian Wells har kommit på hardcourt, vilket är också underlaget i Washington, så världselvan Goffin ska vara en klar favorit även i detta möte mot 41-rankade Tiafoe.

20-årige Tiafoe har haft en bra säsong, med en seger i februari månad i Florida där han fick möta Peter Gojowczyk i finalen. Sedan dess har han inte kunnat hålla i segersviten. Han tog sig förvisso till finalen Estoril på grus, men där blev Joao Sousa för svår. Därefter har det blivit förluster mot betydligt sämre rankade spelare än Goffin. Senast åkte har ut i två set mot Baghdatis, där Tiafoe slog bort sig ordentligt. Sådant slarv har Tiafoe inte råd med när han möter en världsspelare som Goffin.

Tiafoe har en vinst i turneringen, mot polacken Hubert Hurkacz med 6-2 6-4 men Hurkacz är en spelare utanför topp 100, närmare bestämt 120 i rankningen. Goffin visade stark mental styrka och bra baslinjespel i sin senaste match och ska klara av att slå Tiafoe för tredje gången i rad på hardcourt. Detta finner jag en stor sannolikhet för och lägger ett spel till 1.91 i odds hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip