Två väldigt aggressiva spelare det här som båda trivs bra på den här typen av underlag. Men det finns ett par saker som talar för Opelka. Även om han har serven som bästa vapen så fungerade den extra fint i första omgången. 22 ess och obreakad över 17 servegem, då vinner mer eller mindre alltid.

Gojowczyk tappa set i första omgången mot 200-rankade Milojevic och kan tacka sin lyckliga stjärna att serben kastade in nio dubbelfel, där vann tysken matchen. Nu tappade ju visserligen Opelka också set som storfavorit i första omgången, men känslan är att hans vinst var betydligt mer kontrollerat än Gojowczyks (även om Opelka tvingades till tiebreak i skiljeset).
Tycker också att amerikanen har lite dold form. Har gjort sex bra matcher på rad nu men bara vunnit tre av dem. Ett par ritkigt tighta matcher mot etablerade ATP-spelare som lätt hade kunnat gå åt andra hållet.

Gojowczyk har pissdålig form efter grässäsongen och gav upp sin senaste match (innan US Open) på grund av skada. Så man kan absolut sätta ett frågetecken kring hans fysiska status – och som sagt, inget styrkebesked heller att tappa set i första omgången.

Lite retligt att Gojo har fin statistik mot storservare. Känns annars som att det skulle passa honom rätt dåligt. Han har ju en tendens att kasta bort servegem – särskilt med tanke på hur mycket kring hans spel som faktiskt bygger på serven.
Nåväl, tror att Opelka i kraft av bättre form och hemmaplan knäcker den här nöten till 1,84 hos LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip