Ernests Gulbis borde väl egentligen lägga av? Taskigt, men letten kommer förstås aldrig ens vara nära att nå tillbaka till nivån som tog honom till Grand Slam-semi (Franska Öppna 2014) och tionde plats på världsrankingen. Sedan dess har det varit skador, en hel del skador - men ifjol spelade Gulbis mycket men utan att egentligen någon gång visa form. Torskade matcher på alla underlag och mot alla möjliga typer av motståndare. Grand Slam-säsongen sammanfattade Gulbis hela 2019 på ett bra sätt: bröt i Australian Open, manglad av Ruud i Franska öppna, manglad av Mayer i Wimbledon och pinsamt kval i US Open. Nu har Gulbis gjort det bra som kvalat in till huvudturneringen. Några sådana garantier lämnar ju inte direkt den lynnige letten men förra veckans kvalresa var rätt snygg. Det krävs dock otroligt mycket mer innan jag ska börja behandla honom som den gamle Gulbis igen - nu är han fortfarande mer den Gulbis som torskade 26 av fjolårets 29 avslutande matcherna och som inte direkt verkade älska tennis.

Om Gulbis är en slocknad stjärna är det ju raka motsatsen för Felix Auger-Aliassime, som 19 år gammal redan varit inne topp-20 på rankingen och som generellt nämns som en given topp-10-spelare inom en ganska snar framtid - och för många år framöver. Kanadicken var het direkt förra säsongen och landade på tre ATP-finaler och semifinal i Miami. Hösten blev en besvikelse men flera rätt tuffa lottningar var åtminstone en del av förklaringen. Visst går det att hävda att det gick lite väl fort uppåt för Auger-Aliassime men han är ju bara barnet och jag är övertygad om att han är äkta vara. Ger ett superseriöst intryck och kanske inte är "roligast" på touren men visst kommer det att ge resultat. Visade form i Adelaide förra veckan där han tog två enkla segrar och sedan gick en knallhård match mot brännhete Rublev. Knapp förlust där men absolut ett gott kvitto. Hade inte minst fin kontroll på serven.

Gulbis kan ju mycket men han visar det på tok för sällan. Han är också en spelare som kan skita i det och när det nu vankas femsetare mot den noggranne Auger-Aliassime är det ju minst sagt svårt att se Gulbis orka ta fighten. Spel på klara siffror blir riktigt intressant här: inga stora svackor för Auger-Aliassime medan Gulbis inte bryr sig om stoltheten och kan släppa iväg det. Gamehandikappet -5,5 till 1.72 ser toppen ut och ännu större siffror kan absolut visa sig attraktivt.

Speltips: Auger-Aliassime gamehandikapp -5,5 - odds 1.72 hos bet365

bet365 livestreamar matchen.

This is the stats tab
This is the post tip