Gulbis och Sock möttes ju bara för ett par dagar sedan i Stockholm Open, där vann Gulbis efter tre set men det kändes liksom aldrig som någon fara på taket. Att han återigen är underdog är jättemärkligt – särskilt med tanke på förutsättningarna.

Förutsättningarna är att Gulbis måste vinna ytterligare ett par 3-4 matcher innan han är direktkvalificerad till Australian Open 2019. Om han vunnit finalen i Stockholm Open hade han redan varit klar men nu krävs det ytterligare ca 75-100 poäng för att vara säker. Sock har brutalt mycket poäng att försvara de kommande veckorna, men jag tror att han redan insett att det blir att rehaba och börja spela ett par challengers i början på nästan år. Han ser nämligen inte helt fit ut, Sock.

Sen passar det Gulbis bra det här, hans backhand är väldigt fin vilket gör att han kan låsa fast Sock i backhandutväxlingar – där kommer Gulbis vara totalt överlägsen. Dessutom har jag svårt att tro att Sock kommer ha en offensivare utgångspunkt på banan den här gången heller, han fastnar långt bakom baslinjen så fort han ska spela försvarsspel. Det funkar liksom inte mot dugliga motståndare.

Gulbis servade, som ni säkert känner till, väldigt bra i Stockholm och kan han upprätthålla den nivån kommer mycket vara vunnit redan på serven. Nej, i den här matchen ska Gulbis vara favorit. Han borde absolut ha motivation kvar och har ju fått en dags extra vila eftersom han får flytta fram sin match till onsdag om han spelade final veckan innan.

På rankingen ligger Gulbis på plats 102 och Sock på plats 23. På årsrankingen ligger Sock på plats 152 och Gulbis plats 96. Jag tycker att man ska applicera den sistnämnda rankingen i den här matchen.

2,10 på Gulbis är fint hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip