I en kvartsfinal i ATP Masters i Cincinnati ställs Hubert Hurkacz mot Alexei Popyrin. Att Hurkacz, som har visat prov på fin form, har tagit sig så långt är egentligen ingen skräll. Däremot att Popyrin, som lucky looser i turneringen, har gått så långt är en överraskning, i min bok. Hit men inte längre blir mitt speltips - då Hurkacz har storspelat.

Efter att ha gjort lysande ifrån sig i ATP Masters i Toronto förra veckan, där världsettan Carlos Alcaraz blev för svår i ett tredje set tie-break, har Hurkacz fortsatt att imponera. Kokkinakis, Coric och Tsitsipas har slagits ut. Mot världsfyran sist kom segern i raka set, där Hurkacz spelade lika grymt i sina egna servegame som i motståndarens. Med den formen kan polacken ta sig långt i turneringen.

ATP Umag vinnaren Popyrin har haft alla marginaler med sig. Han lyckades inte kvala in till turneringen, men fick komma in ändå då ett par stora namn fick lämna W.O. Efter att ha besegrat Altmaier i en jämn match fick han fri passage förbi Jarry, som aldrig kom till start - på grund av skada. Därefter tog sig australiensaren förbi Emil Ruusuvuori, som var något tom i tanken. Popyrin har under tiden spelat bra. Men inte på den nivån så att han ska kunna hota om en semifinalplats.

Ny storseger för Hurkacz?

Hurkacz har 2-0 i inbördesmöte mot Popyrin. Senast spelarna möttes var i ATP Masters i Indian Well, i år, då Hurkacz vann med 6-3, 6-3. Ett liknande resultat är att vänta.

Mitt spel blir att Hurkacz täcker handikapp linan på -3,5 games, till 2.11 i odds, hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip