Är Grigor Dimitrov en dark-horse, en otippad vinnare, i ATP Masters i Shanghai? Absolut! I alla fall om formen håller i sig. Då är det fullt möjligt att han går hela vägen och gör livet surt för alla världsstjärnor, inklusive Novak Djokovic.

I kvartsfinalen ställs han mot Hubert Hurkacz. En spelare som Dimitrov har haft förvånansvärt enkelt mot och har 3-0 mot i inbördesmöten. Då har inte Dimitrov, i min bok, ens spelat i närheten dessa gånger i jämförelse med denna veckan.

Mitt speltips i onsdags landade på att Dimitrov skulle ta ett set mot världstrean Daniil Medvedev och i torsdags på att han skulle täcka handikapp linan mot Alexander Bublik. Dimitrov klarade av båda uppgifterna galant. Formen har varit helt på topp, ett bra tag, faktiskt. I Frankrike har den spetsats till ytterligare, då ännu färre misstag har begåtts. Då är Dimitrov livsfarlig.

Vad gäller Hurkacz har han matchats hårt. Anledningen är alla framgångar som har kommit, med en titel i Shanghai och en final sist i Basel. Den fina formen har fortsatt i Paris, med segrar över Korda, Bautista-Agut och Cerundolo. Inget illa menat om motståndet, men det är först mot Dimitrov som det stora testet kommer. Tveksamt om Hurkacz bryter sviten där.

Inbördesmöten talar sitt språk!

Eftersom Hurkacz genom åren har haft så svårt mot Dimitrovs spel är det ytterst lite som talar för att vi får se ändring i detta möte. Inte när Hurkacz har så många och långa matcher i benen medan Dimitrov är helt i toppslag. Då är bulgaren extremt svårslagen och nästan helt ostoppbar.

Mitt spel blir att Dimitrov vinner mötet, till 1.74 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip