Två franska tennisspelare som har fått wild-card till ATP Montpellier ställs mot varandra. Det handlar om Harold Mayot och Lucas Pouille. Anledningen till att de har bjudits in till turneringen är av två olika anledningar. Medan Mayot är ett framtidsnamn så är Pouilles karriär stadigt på väg neråt. Då Mayot är i sitt livs bästa form får han förtroendet och mitt speltips i det helfranska mötet.

21-årige Mayot är som bäst rankad för stunden, på plats 144. Målet med säsongen är att bryta sig in i topp 100. Under året har han redan lyckats ta sig till två semifinaler, i två Challengers, samt slagit ut två spelare i kvalet till Australiska Öppna. Då Mayot håller till för det mesta på Challenger-touren är detta ett perfekt tillfälle att etablera sig och visa sina fantastiska kvalitéer.

Pouille har som bekant haft en skadefull säsong. Som bäst har han varit världstia, men det var sex år sedan. Dessvärre har även denna säsong inleds med en skada. Efter att ha tagit sig hela vägen till finalen i Thailand fick 29-åringen ge upp efter 5 games. Förra veckan spelade han i Quimper i hemlandet men fick se sig besegrad i raka set mot Vit Kopriva.

Frågetecken på Pouille!

I och med att Pouille inte verkar helt skadefri är det förståeligt varför spelbolag har honom som en underdog. Med sin senaste insats visar Pouille att han är väldigt långt borta från sin ordinära form. Tvärtom är det hos Mayot, som i år har tagit sig en bit i sina samtliga försök. Något han också borde göra i Montpellier.

Mitt spel blir att Mayot vinner matchen, till 1.76 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip