För första gången på ATP-touren ställs Hamad Medjedovic mot Alexander Bublik. Spelbolagen har Bublik som en klar favorit till seger - något han också ska vara med tanke på formen och spelet på gräs. Här är mitt speltips i matchen.

Succén har uteblivit för Medjedovic, som ännu inte har brutit sig in i topp 100 på rankningen. Det beror på uteblivna resultat. Men i Tyskland lyckades han vände ett setunderläge mot Fabian Marozsan till en seger. Någon större erfarenhet av spel på gräs finns inte, bortsett från förra säsongen då det blev två turneringar.

Desto mer rutinerad på detta underlag är Bublik, rankad som bäst just nu på plats 17. Även han spelade två turneringar förra säsongen, men där blev det 9 segrar totalt. Hans serve och nätspel får maximal utdelning, vilket gör honom till en farlig motståndare för alla spelare. Att formen dessutom har varit bra talar för avancemang.

Klasskillnad i mötet!

På samtliga underlag, för att inte tala om gräs, ska Bublik vara ett helt nummer större. Även om serben är varm i kläderna är detta en stentuff duell där Medjedovic väger för lätt.

Mina pengar läggs på att Bublik vinner matchen, till 1.67 i odds, hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip