Spelbolag erbjuder helt jämna odds på mötet mellan Holger Rune och Grigor Dimitrov när spelarna drabbas samman i ATP Beijing. Världsfyran från Danmark har 1-0 i inbördesmöten efter att ha slagit bulgaren i Wimbledon i år, med 3-1 i set. I min bok ska Rune, som har visat prov på bra form igen, vara en klar favorit och får därför också mitt speltips i matchen.

Hard-court säsongen efter gräs har inte motsvarat några förväntningar alls hos Rune. Det har blivit tidiga exit i Masters i Toronto och Cincinnati - där han fick ge upp mötet mot McDonald på grund av skada. I US Open blev det inte heller bättre då Carballes Baena slog ut honom direkt. MEN...! Rune var tillbaka på allvar när han besegrade Felix Auger-Aliassime i två raka set. Spelet stämde återigen perfekt.

Dimitrov har redan spelat en turnering i Kina, i Chengdu där Varillas och O'Connell besegrades innan Zverev blev för svår. I Beijing startade Dimitrov uselt och förlorade första setet med 2-6 mot McDonald innan han vände tillställningen - genom att vinna det andra setet i tie-break. Därefter orkade inte McDonald. I och med den prestationen bör Dimitrov vara en underdog i mötet, i min bok.

Rune snäppet bättre!

Speciellt under denna säsong har Dimitrov varit slarvig och bjudit på många misstag. Något som kan komma att kosta honom dyrt mot Rune. Då formen inte heller är på topp riskerar Dimitrov oavsett att bli slagen av en mer formstark spelare i form av Rune.

Mitt spel blir att Rune vinner matchen över Dimitrov, till 1.92 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip