Det finns ett väldigt stort problem med Kyle Edmund och gräs. Det är helt enkelt att folk tror att Edmund är bra på det här underlaget bara för att han är britt. Men vad ska man säga? Det räcker ju med att kolla hur det gått för honom på gräs senaste 4-5 åren.

På 26 matcher – inkluderat future, challenger och ATP – har Kyle vunnit fem. Alltså fem av 26 matcher. I normala fall skulle man ju säga att han är fullkomligt odudlig på gräs, men som sagt, bara för att han är britt så finns det i bakhuvudet på folk att han ska vara bra på gräs men så är ju uppenbarligen inte fallet.

Av de här fem matcherna är det bara två han vunnit i raka set, och tittar man på oddset mot Ryan Harrison så känns ju 1,30 på Edmund väldigt snålt. Nu är ju inte Ryan någon sylvass grässpelare heller men ett par fina resultat kan man gräva fram och han har ju ett spel som rimligtvis borde passa här. Han är kanske lite vek i skallen, på gräs kan man inte kasta iväg ett servegem hur som helst, å andra sidan gäller ju det i lika hög grad för Edmund.

Ryan vann deras senaste och enda möte efter tre set, den gången fick man nästan dubbelt så högt odds på Edmund, och då känns det uppenbart att Edmund är felvärderad här.

Hemmaplan för Kyle, brukar väga tungt i många fall, men nu... Edmund har iskalla resultat i England. Inte ens i futureturneringar back in the days vinner han och med tanke på att han är ganska mentalt svag så är det inte omöjligt att det knyter sig för honom.

Sen vet man ju aldrig, Harrison är som sagt ingen höjdare på gräs så jag väljer att spela +1,5 set ill 1,87 hos FastBet och Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip