Ryan Harrison är en kombination av att vara överskattad och lite småfläskig. Man skulle nog kunna säga att han är USA:s svar på Elias Ymer. Otroligt hypad, men med ganska stora begränsningar.

Hur som helst, på hardcourt brukar han ändå kunna spela, särskilt på sådanna underlag där serven biten bra. I kvalet har han snittat ett ess per servegem och de här snabba förhållandena i Washington gynnar honom kraftigt.

Faktum är att precis alla yttre omständigheter gynnar amerikanen i den här matchen. Stephane Robert kommer direkt från semifinal i Hamburg - en match som spelades på grus i lördags och därefter ska alltså fransmannen åka dirket från Tyskland till USA och spela ny match på tisdag. Det låter lite kämpigt med tidsomställning osv.

Sen har ju Ryan spelat in sig på underlaget. Han tog sig igenom ett väldigt enkelt kval och Robert har i stort sett inte spelat hardcourt sedan i mars och har hoppat mellan grus och gräs de senaste veckorna. Låter onekligen som att han får det tufft här.

Tycker även att underlaget passar Harrisons spelstil också. Han är en powerspelare och det kan man knappast anklaga Robert för att vara. Jag och Holms såg ju den här killen i Paris och det tog inte lång tid innan Holms kunde konstatera att Robert inte hade ett enda offensivt vapen (bortsett från mycket fina stoppbollar).

Kanonsäsong av Stephane Robert så här långt, men det här måste bara bli för mycket för honom. Han är en bättre - eller framför allt en säkrare tennisspelare än Harrison - men som sagt, precis alla omständigheter talar emot honom i den här matchen.

Harrison spelas till 1,72 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip