Herbert är på gång nu, han blev skadad i Davis Cup och var nog inte helt återställd i Metz mot Radu Albot som sedan gick hela vägen till semifinal. Tog sedan första bästa flyg till Kina och valde, klokt nog, den snabba av de två turneringarna som spelas därborta just nu.

Han har ju en aggressiv spelstil, Herbert, och gynnas av snabba underlag. I första omgången tappade han bara åtta poäng i egen serve och höll sig obreakad genom hela matchen mot Lajovic.

Men det här spelet grundar sig även i Tsitsipas valpighet. Det var uppenbart att han skulle få en dipp efter framgångarna i somras och så har det blivit också, han var ruskigt tjurig mot Berankis i Metz och var direkt svag i US Open. Att han är sliten råder det nog inga större tvivel om.

Nu är det ju så att Tsitsipas är en bättre och mer kompetent tennisspelare men förutsättningarna inför den här matchen gör att det lär bli jämnare än vad deras normala spelstyrka vittnar om. Blir inte förvånad om vi får se tre set och eventuellt en Herbert som drar längsta strået, hans lär vara mer motivaerad och har redan en match i den här turneringen, och man ska veta att det inte är lätt att bara åka till Kina och prestera. Luftfuktighet och tidsomställning är väldigt jobbigt att anpassa sig till.

Herbert +3,5 games till 1,61 hos Bethard eller FastBet blir omgångens spel.

This is the stats tab
This is the post tip