Det kan mycket väl bli en ny storseger för Carlos Alcaraz när han i den andra omgången av Roland Garros ställs mot Jesper De Jong. En motståndare som spanjoren ställs mot för allra första gången. Det är en klasskillnad rakt igenom - något som gör att världstrean får mitt speltips i matchen.

Med undantaget av hemmaturneringen i Rotterdam har De Jong enbart spelat på Challenger touren. Där har det inte heller gått något vidare. Både i Cagliari och Tunis åkte holländaren ut direkt. Men så lyckades han kvala in i huvudturneringen i Franska Öppna och därefter slå Jack Draper, i en fem setare. Imponerande, så klart, även om den tuffaste möjliga uppgiften väntar i nästa omgång.

För Alcaraz har visat sig direkt från sin bästa sida. Lucky loosern J. J. Wolf hade ingenting att sätta emot. Totalt släppte Alcaraz bara 4 games ifrån sig och storspelade. Då hans tempoväxlingar fungerar och grundslagen sitter med kraft och precision är han oerhört jobbig att möta och försvara sig mot. Knappast något De Jong kommer klara av heller.

Parkpromenad för Alcaraz?

Visst ska De Jong har beröm för en fin insats hittills. Men mot en världsstjärna, som är favoriten till seger i turneringen, väger han på tok för lätt. En ny storseger för Alcaraz är att vänta. 

Mina pengar läggs på att Alcaraz täcker handikapp linan på -9,5 games i matchen, till 1.73 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip