Sverigeettan Elias Ymer har lyckats kvala in till Wimbledon där han i huvudturneringen ställs mot Jack Draper. En motståndare som svensken har slagit i deras enda inbördesmöte. Den segern kom dock inomhus på hardcourt. Nu är det gräs som gäller - ett underlag där båda spelarna har gjort fina prestationer på. Här är mitt speltips!

Det har varit en framgångsrik grässäsong för Draper, som är rankad som bäst just nu på plats 29 på ATP-touren. I Stuttgart gick han hela vägen och tog en titel. Därefter besegrades Carlos Alcaraz i London innan Tommy Paul blev för svår. Nästan samtliga möten har dock varit jämna. Draper är inte en spelare som krossar sitt motstånd - något som i sig är tufft på detta gröna underlag.

Någon lyckad säsong har det inte varit för Ymer. Däremot har han lyckats växla upp ordentligt i samband med underlagbytet. I kvalet till denna Grand Slam har Lukas Neumayer och Marco Trungelliti besegrats rätt så komfortabelt. Likaså Sho Shimabukuro i kvalfinalen - i tre raka set. Serven har varit ett effektivt vapen, men även grundslagen har suttit riktigt bra. Då är han farlig.

Ymer håller jämna steg!

I och med att Draper sällan dominerar sina matcher kan även denna drabbning komma att bli tuff. Ymer har en fin form, bra nog för att inte bli utklassad. Därmed spänner jag bågen lite extra och går för en handikapp lina som ger en schysst utdelning - men ändå är nåbar för svensken.

Mina pengar läggs på att Ymer täcker handikapp linan på +6,5 games, till 2.90 i odds, hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip