Semifinaler i Grand Slam Wimbledon där vi har ett relativt enkelt möte för Serena Williams, som tar sig an Julia Goerges. Att Serena ska vinna matchen ligger på 1.30 i odds men jag finner att detta möte ska vara en promenad i parken för storfavoriter till hela titeln. Ju närmare final Serena kommer i Grand Slam turneringar desto bättre spelar hon. När Serena nu möter en spelare som hon tidigare har haft det lätt mot och som dessutom har haft långa och tuffa matcher innan kan jag inte se Serena tappa något set.

All ära till tyskan Julia Goerges som har vunnit fem matcher i Wimbledon och därmed tagit sig till semifinalen. Hon stortrivs på gräset och har redan spelat två turneringar innan Wimbledon. Det blev två stycken 2-0 segrar i Birmingham mot Maria Sakkari och Ashleigh Barty innan hon förlorade med 0-2 mot Petra Kvitova. Därefter blev det utgång direkt i första omgången av Eastbourne mot Aryna Sabalenka med 1-2 och sedan dess har hon spelat långa och tuffa matcher mot följande motståndare:

Kiki Bertens 3-6 7-5 6-1
Donna Vekic 6-3 6-2
Barbora Strycova 7-6 3-6 10-8
Vera Lapko 6-2 3-6 6-2
Monica Puig 6-4 7-6

Tre av fem matcher har varit svåra tre settare, så det sitter en hel del trötthet i benen när Goerges nu ska ta sig an spelaren som hon tidigare har förlorat mot med 6-1 7-6 i Toronto och 6-1 6-1 i Franska Öppna för snart sju år sedan och i år 6-3 6-4 i samma turnering.

Serena är alltid på topp när hon väl spelar de stora turneringarna. Innan Wimbledon så har hon inte spelat någon turnering sedan Franska Öppna. Men det spelar liksom ingen roll. För när det väl kommer till Grand Slams och Serena har klarat av att ta sig igenom de första rundorna så är hon helt enkelt ostoppbar. Som Serena dessutom har spelat i turneringen - hon har endast tappat ett set på fem matcher. Se här:

Camila Giorgi 3-6 6-3 6-4
Evgeniya Rodina 6-2 6-2
Kristina Mladenovic 7-5 7-6
Viktoriya Tomova 6-1 6-4
Arantxa Rus 7-5 6-3

Endast Camila Giorgi har varit stark nog och tagit det första setet i mötet med Serena, men därefter hade inte Giorgi mycket att komma med. Eftersom Serena nu är i semifinal och spelar en drömtennis, efter ett längre uppehåll, ser jag henne som högmotiverad och flera nivåer bättre än Goerges. Att Serena ska vinna mötet utan att tappa något set ser jag som en självklarhet och att oddset på utfallet Williams -1,5 Set ligger på 1.82 gör att jag lägger ett spel hos LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip