Grusspecialisten Jaume Munar inleder sina förberedelser inför Wimbledon med att ställas mot Sebastian Ofner i ATP Mallorca. En motståndare som spanjoren har besegrat tre gånger på lika många försök. Dock har samtliga segrar kommer på det röda underlaget. Här är mitt speltips i matchen.

Ännu har inte Munar lärt sig att spela bra på gräs. Ett underlag som Munar vantrivs med, speciellt då hans serve håller en låg nivå på ATP-touren. Likaså de första slagen. I stället är han skicklig på att hämta upp bollar - något som är betydligt svårare på gräs. På detta underlag har det blivit 2 segrar och 11 förluster sedan året 2017.

Om vi tittar på samma statistik för Ofner så har österrikaren 22 segrar och 16 förluster. Betydligt mer vana. Därtill har det blivit två stabila prestationer. Först i Stuttgart, där vinnaren Jack Draper blev för svår i två tie-break sets. Därefter i Halle mot Zhizhen Zhang, som nådde en semifinal, i ett möte som gick till ett skiljeset.

Fjärde gången gilt!

Eftersom Munar är usel på det gröna underlaget blir det svårt att se hur han ska avancera mot en spelare som klarar av förhållanden betydligt bättre. Ofner är dessutom varm i kläderna och har visat prov på fint grästennis.

Mina pengar läggs på att Ofner täcker handikapp linan på -2,5 games i matchen, till 1.93 i odds, hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip