Förutsättningar är goda för Frances Tiafoe att uppnå goda resultat i ATP Washington. Världstian ställs i andra omgången mot unge talangen Juncheng Shang, i ett möte som Tiafoe är stor favorit att vinna. Tiafoe har redan besegrat kinesen i raka set tidigare i år, i Australiska Öppna. Mitt speltips blir att Tiafoe gör det igen.

Nackdelen med att behöva kvala in till en 500-turnering är att man redan har två matcher i benen innan showen ens börjar. I fallet med Shang har han dessutom, på grund av lägre rankning, fått spela ytterligare två matcher - där han har gått segrandes ur duellerna mot Gomez och Shelton. Så det har blivit mycket tid ute på banorna.

Tvärtom är det för Tiafoe, som är rankad tvåa i turneringen. Han har under tiden bara behövs spela en kamp - förvisso mot en tuff motståndare i form av Karatsev. Trots att Karatsev gjorde en lysande prestation var det Tiafoe som vann båda tie-breaks, något han länge har visat prov på genom sin fina mentala styrka.

Ny rak seger för Tiafoe?

Då Tiafoe inte hade några större bekymmer med att slå Shang tidigare på hard-court, bör han inte få det nu heller. Med hemmapubliken i ryggen, dessutom. Shang har matchats hårt och riskerar att åka på storstryk mot en topp 10 världsspelare.

Mitt spel blir att Tiafoe vinner matchen med 2-0 i set, till 1.88 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip