Nya utmaningar väntar för Jannik Sinner i ATP Shanghai när han i åttondelsfinalen ställs mot amerikanen Ben Shelton, i deras första inbördesmöte. Sinner har en turneringsseger bakom sig från ATP Beijing men har sedan dess haft svårigheter att hålla samma energinivå. Inget konstigt alls. Mot Shelton, som har en fin form, väntar en tuff kamp.

All ära till Sinner, som spelade sin bästa tennis någonsin när han i semifinalen av ATP Beijing besegrade Carlos Alcaraz i raka set. Samma scenario blev det även mot Daniil Medvedev i finalen, som slutade med två tie-break vinster. Grymt imponerande. I Shanghai hade italienaren en setboll emot sig mot Giron, men klarade av att inte tappa något set. Det gjorde Sinner däremot mot Baez, men lyckades ändå jobba sig tillbaka och gå segrandes ur en duell - som lär ha tagit på krafter.

Efter att ha imponerat stort i US Open, där segraren Novak Djokovic blev för svår, har Shelton återupptagit spelet där han slutade. Munar har i denna turnering slagits i två raka set. Mot formstarka Safiullin lyckades Shelton vända tillställningen, efter att ha tappat det första setet. Mycket tack vare sin starka serve och hårda grundslag klarade Shelton av att nöta ner sin motståndare. Shelton är oerhört svår att bryta och kommer att sätta nya käppar i hjulet för Sinner.

Sinner tom i tanken?

Det råder ingen tvekan om att de många och långa bataljerna mot världsstjärnor har tagit på krafter för Sinner, som dessutom har tappat farten och styrkan i spelet. Något som Shelton, som slår hårt och spelar aggressivt, mycket väl kan ta vara på. Åtminstone bör Shelton klara av att inte förlora med 0-2 i set.

Mitt spel blir att Shelton tar minst ett set i matchen mot Sinner, till 2.02 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip