Det hade lika gärna kunnat vara en final när Jannik Sinner och Carlos Alcaraz drabbas samman i ATP Masters i Indian Wells. De två mest formstarka spelarna som har gjort helt makalösa insatser i turneringen. I min bok är det svårt att skilja dem åt - även om spelbolagen tror mer på Australiska Öppna mästaren. Här är mitt speltips i semin.

Världstrean har ännu inte förlorat någon match denna säsong och är i toppslag. Facit skrivs till siffrorna 16-0 under 2024. Det är knappt så att han har förlorat många set heller. Inga alls i Indian Wells där Kokkinakis, Struff, Shelton och Lehecka har besegrats relativt komfortabelt. Dock får han motstånd i nästa omgång då världstvåan står på andra sidan nätet. En spelare som Sinner har 4-4 mot i inbördesstatistik.

För Alcaraz del har det hunnit bli tre nederlag hittills. Säsongen har ännu inte motsvarat hans skyhöga förväntningar. Fram tills nu. För i denna turnering har plötsligt allting stämt. Historik kan därmed kastas åt sidan, då spelet är återigen helt på topp. Arnaldi, Auger-Aliassime, Marozsan och Zverev har slagits ut på löpande band, samtliga med stora siffror dessutom. Lägg därtill att han är den regerande mästaren.

50-50 möte?

Den fina statistiken på antal obesegrade matcher kommer att sättas på prov. Sinner och för den delen ingen tennisspelare i världen kan bara fortsätta att gå segrandes ur dueller. Mot en formstark Alcaraz, som trivs utmärkt på underlaget, bör det vara jämnt skägg. Allt över dubbla pengar i odds på spanjoren är av värde.

Mitt spel blir att Alcaraz vinner matchen, till 2.30 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip