Jannik Sinner kliver in som yngst i Australian Open och ni som inte riktigt snappat upp denne supertalang ska definitivt ringa in honom genast. 18 år gammal börjar han redan kännas etablerad och att han kan kallas tourens störste talang bekräftades ju i Next Gen-slutspelet i november: Sinner körde över andra pojkar som Tiafoe, Kecmanaovic och inte minst De Minaur. Vann tre challengertitlar under året (samtliga på hardcourt) och fick Grand Slam-debutera då han kvalade in till US Open och där gjorde en bra match mot Wawrinka (tog set). Visst är det lätt att sväva iväg när det kommer till dessa supertalanger men Sinner är någonting alldeles extra och man behöver inte se många minuter för att fatta potentialen. Verkar supercool och trots förlust direkt i Auckland förra veckan var Sinner ändå bra mot Paire - väldigt tuff öppningsmatch där. Sinner har ett offensivt spel, får mycket betalt på serven och är van att dominera matcher.

Det kommer han få göra här, mot hemmaspelaren Max Purcell. 21 år gammal kan Purcell också kallas talang, med lite god vilja. Har dock ännu inte slagit sig in topp-200 och nivån är inte jämförbar med Sinners. Trots sin unga ålder har Purcell redan börjat specialisera sig som dubbelspelare. Som singelspelare har han knappt ens spelat på ATP-touren och förra säsongen gav inget direkt lyft, torskade mot ett koppel mediokra spelare i sina challengerturneringar. Nu kommer Purcell stärkt av att ha löst kvalet till Australian Open: men det var en trio grusspelare som besegrades (Collarini, Mager, Kovalik). Fin framgång för Purcell att nå hit och visst har vi sett hemmaspelare kriga tappert i denna turnering förr - men nej, Purcell är chanslös mot mogne Sinner.

Jag vill gå på kross här och det behövs inte särskilt mycket för att Sinner ska täcka -6,5 i gamehandikapp. Hade faktiskt förväntat mig lite tuffare krav.

Speltips: Sinner gamehandikapp -6,5 - odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla matcher i Australian Open.

This is the stats tab
This is the post tip