Hemmaspelaren Jordan Thompson håller igång en klart hedervärd karriär - men så himla mycket mer än så är det. Nådde personbästa på rankingen i somras då han var uppe som 43:a efter att ha spelat karriärens första ATP-final, på gräs. Resten av säsongen blev dock direkt svag och 25 år gammal har åtminstone jag givit upp tanken på det stora lyftet för Thompson. Har fina händer och är riktigt tapper men när motståndet skruvas upp ser Thompson i regel ofarlig ut. 2019 avslutades alltså svagt och nu har starten av 2020 sett oroväckande ut: blev överkörd av Kecmanovic i Doha och torskade direkt mot Ramos i Adelaide. Nej, Thompson har aldrig "gjort något" med mig och jag fortsätter att klassa honom som tämligen ointressant.

Då är det betydligt enklare att se potentialen hos Alexander Bublik, en spelare som jag ringade in på challengernivå och som ifjol tog nästa kliv och blev en ATP-spelare. Slog sig med marginal in topp-100 - var ett tag uppe topp-50 - och spelade två ATP-finaler. Jo, rätt risiga turneringar (Newport, Chengdu) men likväl imponerande. Slog ett koppel bra spelare (två raka mot Thompson i oktober) under året och till skillnad från en sån som Thompson har ju Bublik vapnen. Serven är ruskig bra dagar och Bubliks händer är jättefina. Sett till potential ser jag snudd på inget tak för Bublik - men man måste ju ha en skalle också. Där har Bublik fortfarande att jobba med, absolut. Har haft svårt att hålla koncentrationen och det blir lite "lattjo" ibland. Få slår fler dubbelfel, till exempel, och det känns ju mest bara onödigt. Fjolåret var ändå långa stunder ett steg i rätt riktning och 22 år gammal ger jag inte upp Bublik på den fronten. Har nu börjat 2020 helt okej - bra segrar mot Mannrino och Fritz - och han trivdes i GS-sammanhang förra året, ett antal klart bra insatser. Inte direkt den nervöse typen.

För mig är detta helt och hållet "upp till Bublik" och till rådande odds vill jag definitivt ge honom chansen. Bublik är den av de två som kan vinna såväl de enkla som svåra poängen och som kommer att störa Thompsons gnugg. Jag tar ställning för Bublik till 1.80.

Speltips: Bublik att vinna matchen - odds 1.80 hos bet365

bet365 livestreamar alla matcher i Australian Open.

This is the stats tab
This is the post tip