Det är märkligt att Jordan Thompson överhuvudtaget ställer upp i ATP London. Med mindre än 48 timmars vila efter finalen i Hertogenbosch tog han sig ändå förbi lucky-loosern Popyrin, då Raonic lämnade walk-over. Näst ut väntar ett stentufft möte mot Cameron Norrie, som tog sig enkelt vidare till andra omgången och som därmed får mitt speltips i matchen.

Visst ska Thompson ha beröm för sin fina insats i Rosmalen Grass Court Championships. Den räckte hela vägen till finalen. Efter att ha vunnit första setet mot Tallon Griekspoor förlorade han det andra tiebreaket och därefter även det tredje setet. Det var ett möte som spelades sent i söndags. Att ställa om på så kort tid, i ett annat land, lyckades han med ändå då Popyrin besegrades med siffrorna 6-4, 6-4. Men det var också en formsvag motståndare.

Annat blir det mot Norrie, som gör en lyckad säsong överlag. Med en titel i bagaget, i Rio de Janeiro, där Carlos Alcaraz slogs i finalen. Grästennisen har inletts bra med en komfortabel seger i raka set över serben Miomir Kecmanovic - även om det andra setet gick till ett tiebreak. Norrie har haft en lång tid att förbereda sig inför turneringen och underlaget. Han bör därför vara en klar favorit till att slå en tröttkörd Thompson.

Thompson tom i tanken?

Då Norrie gjorde en bra prestation inledningsvis väntas han behålla den goda formen. Spelbolag har Norrie som en klar favorit till seger. Handikapp linan är lågt satt på -2,5 games i matchen. Något han bör klara av att täcka igen.

Mitt spel blir att Norrie täcker handikapp linan på -2,5 games, till 1.83 i odds, hos bet365.
This is the stats tab
This is the post tip