För andra gången denna säsong ställs Jordan Thompson mot Casper Ruud, denna gång i ATP Barcelona. Spelarna möttes för mindre än två månader sedan i finalen i Los Cabos, där Thompson gick segrandes ur duellen på hard-court. På grus är Ruud betydligt bättre och dessutom i toppslag. Här är mitt speltips - som blir något av en favorit i repris.

Starkt av australiensaren att ta sin första ATP titel någonsin i Mexiko, i år. Fast sedan dess har inte formen alls hållit i sig. I Acapulco, Indian Wells och Miami blev det tidiga exit direkt. I Houston krigade Thompson bra, men fick se sig besegrad av Frances Tiafoe i kvartsfinalen. Därefter missade Thompson Masters turneringen i Monte Carlo, på grund av skada. Dock kom han till start i Spanien och slog Jaume Munar, i tre set. Spelet på det röda underlaget är inte alls lika bra som på hard-court.

Tvärtom är det för Ruud, som trivs på detta underlag som fisken i vattnet. Efter att ha förlorat Monte Carlo finalen mot Stefanos Tsitsipas reste norrmannen sig direkt och studsade tillbaka med besked. Alexandre Muller slogs komfortabelt med siffrorna 6-3, 6-4 - men avancemanget borde ha skrivits med större tal. Ruud var oerhört skicklig i motståndarens servegame och stod för en massa breaks.

Ny storseger för Ruud?

Precis som mot Muller landar mitt val på att Ruud återigen täcker handikapp linan. Han är flera nummer större på grus än motståndaren och i en betydligt bättre form.

Mitt spel blir att Ruud täcker handikapp linan på -4,5 games, till 1.80 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip