Med mindre än 48 timmars vila efter finalen i Hertogenbosch ställs Jordan Thompson mot Milos Raonic i ATP London. Thompson gjorde en utmärkt vecka i Nederländerna där han till slut föll mot hemmahoppet. En hel del energi har gått åt i förra vecka. Raonic visade prov på styrka i sin comeback och får därför mitt speltips i matchen.

Kredit till Thompson för hans fina insats i Rosmalen Grass Court Championships. Den räckte hela vägen till finalen. Efter att ha vunnit första setet mot Tallon Griekspoor förlorade han det andra tiebreaket och därefter även det tredje setet. Det var ett möte som spelades sent i söndags. Att ställa om på så kort tid, i ett annat land, kommer onekligen att bli svårt. Om ens möjligt.

Raonic hade varit borta i ett och ett halvt år när han återvände i samma turnering. Miomior Kecmanovic slogs i raka set innan just Thompson blev för svår. Men det var en jämn första set som gick till tiebreak. Därefter reste sig aldrig Raonic. Fast han visade ändå att hans vapen ännu finns där. Med längre vila och träning ska han vara fullt kapabel till att utkräva en revanch.

Thompson tom i tanken?

Nej, att Thompson ska ha mycket energi i denna turnering är svårt att se. Med så pass kort vila är det svårt att förstå sig på spelbolagen, som erbjuder jämna odds. Raonic, med en lysande serve och tunga grundslag, bör ses som en klar favorit, i min bok.

Mitt spel blir att Raonic vinner matchen, till 1.91 i odds, hos bet365 .
This is the stats tab
This is the post tip