Även om ryssen Roman Safiullin har gjort en bra turnering hittills i ATP Chengdu har jag svårt att köpa varför spelbolagen erbjuder jämna odds i kvartsfinalen mot Jordan Thompson. Australiensaren besegrade Safiullin tidigare under året, i en Challenger turnering i Adelaide, i raka set. Chansen att upprepa bedriften är stor och därför får Thompson mitt förtroende och speltips i matchen.

Ryssen Safiullin har haft svårt att hålla i sin form efter en kvartsfinalplats i Wimbledon. Två raka förluster i Cincinnati och Winston-Salem följdes upp av en tidig förlust mot Tommy Paul i en jämn kamp i US Open. I Chengdu har han tagit sig förbi formlösa Nakashima och Evans, båda utan att tappa något sätt.

Det har inte heller Thompson gjort, som har besegrat desto tuffare motståndare på vägen till kvarten. Först landsmannen Purcell och därefter serben Lajovic. Båda i raka set då. Anmärkningsvärt är att Thompson har fått en drömstart och vunnit det första setet komfortabelt, med stora siffror, för att därefter knyta säcken i det andra setet, i tie-break, två gånger om.

Thompson klar favorit?

Visst ska Safiullin ska beröm för sin fina insats hittills i turneringen. Men han ska ändå inte ses som någon marginell favorit till avancemang till semifinalen, med tanke på vilken tennis Thompson har bjudit på. Då spelbolag erbjuder lite över dubbla degen på en Thompson seger finner jag ett stort värde i oddset.

Mitt spel blir att Thompson vinner matchen, till 2.04 i odds, hos Unibet .
This is the stats tab
This is the post tip