I andra omgången av Australiska Öppna ställs hemmahoppet Jordan Thompson mot världssjuan Stefanos Tsitsipas. Spelarnas möttes förra säsongen i en urjämn kamp där Thompson gick segrandes ur duellen - i en tredje set tiebreak. Spelbolag har Tsitsipas som en på tok för stor favorit till seger. Mitt speltips blir att vi får en betydligt tuffare tillställning.

Säsongen har börjat riktigt bra för Jordan Thompson, som har visat sig vara en starkt hemmaspelare. Han har visat sig från sin bästa sida. Kanske någonsin. I Brisbane besegrades Aleksandar Vukic och Rafael Nadal innan turneringens vinnare Grigor Dimitrov blev för svår i semifinalen. Dock har Thompson studsat tillbaka direkt. Mot Facundo Diaz Acosta blev det en minst sagt komfortabel seger med siffrorna 6-2, 6-2 innan Lorenzo Musetti blev för svår.

I Australiska Öppna väntade en svår match direkt mot landsmannen Aleksandar Vukic. Thompson visade sig bara bättre när det väl gällde som mest och vann en femsetare. Självförtroendet har fått sig en boost.

Även Tsitsipas inledde säsongen med en seger över Steven Diez i United Cup innan det blev en förlust mot Alexander Zverev. Innan dess drogs greken med en skada, men den verkar han ha fått ordning på. I denna Grand Slam tog Zizou Bergs det första setet innan Tsitsipas kom tillbaka med besked och vände matchen till en seger.

Ingen favorit att hålla i handen!

Eftersom Tsitsipas länge har visat sig vara svajig, vare sig det är tal om mentala problem eller fysiska, känns han sårbar i dessa sammanhang. Speciellt när han ställs mot en formstark hemmaspelare i en kvällsmatch, där Thomson kommer att ha ett stort stöd. Då australiensaren dessutom har visat prov på fin form har han allt som krävs för att bjuda upp på kamp.

Mitt spel blir att Thompson tar minst ett set i matchen, till 1.70 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip