Denna vecka (30) kommer jag att bevaka ATP Hamburg från Tyskland, som spelas på grus. Därifrån finner jag ett intressant möte mellan tysken Jan-Lennard Struff och ryssen Evgeny Donskoy. Marknaden har gjort Struff till en på tok för hög favorit, så det lämnar ett oddsvärde på Donskoy. Mest värde finner jag i att kika på ett spel där Donskoy åtminstone ska kamma hem ett set i matchen.

Då detta är måndagens kvällsmatch blir det förhoppningsvis ett högt publiktryck, där de flesta givetvis ska hålla på Struff. Eller så blir det inte det. Enligt min åsikt är han ganska opopulär och spelat med ett nonchalant spelstil där han inte verkar bry sig så mycket på planen - det går nästan att jämföra honom med Nick Kyrgios, fast den stora skillnaden är att Kyrgios vinner matcher medan Struff förlorar. Här är Struffs fyra senaste matcher/förluster:

Bastad Andrey Kuznetsov vann med 6-3 6-4
Wimbledon Milos Raonic vann med 7-6(5) 6-2 7-6(4)
Halle Lucas Pouille vann med 1-6 6-3 6-4
Stuttgart Lucas Pouille vann med 4-6 7-6(5) 7-6(8)

I mitt tycke är Struff inte heller så stark när han spelar i hemlandet. För närvarande är Struff inte i form och möter dessutom en spelare som han har svårt mot.

Efter att ha blivit utslagen i Wimbledon mot Mischa Zverev har Donskoy spelat en challenger i Astana på hard-court, med följande resultat:

Egor Gerasimov 6-7(9) 6-4 3-6
Alexander Kudryavtsev 7-6(8) 6-4
Denis Yevseyev 6-2 6-2

Det som är mer intressant är hur lätt Donskoy tidigare har haft mot Struff, där han har besegrat honom tre gånger av tre möjliga försök. Se här:

2016 Olympic hard-court 6-3 6-4
2013 FO - RG grus 7-6 2-6 7-6 6-2
2012 Loughborough Challenger hard-court 6-2 4-6 6-1

Då Struff har fyra förluster i rad och nu möter en spelare som han aldrig lyckats besegra är jag övertygad om att även detta blir ett tufft möte för Struff att gå segrande ur. Därmed finner jag ett stort värde i att Donskoy återigen åtminstone vinner ett set i matchen och spelar på Donskoy 1.5 Set till 1.91 i odds hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip