Semifinaler i ATP Hamburg där vi har ett intressant möte mellan chilenaren Nicolas Jarry och Nikoloz Basilashvili från Georgien. Med tanke på hur Jarry har spelat denna vecka ska han vara favorit till att vinna hela turneringen, i mitt tycke. Även Basilashvili har haft en fantastisk turnering, med lite tur med lottningen, fast det börjar bli väldigt många matcher för honom i turneringen, där ett par av dem har varit långa, så jag anar att energin börjar ta slut.

Nicolas Jarry är väldigt speciell, då han är 1,98 cm lång och från Chile - den blandningen är ovanlig i sig. För att vara så lång rör han sig otroligt väl på banan, slår hårt och är även duktig framme vid nät. Han har varit magisk denna vecka, då han började med att ta ut Peter Gojowczyk i två raka set med siffrorna 6-1, 6-2. I nästa runda var Gasquet tvungen att ge upp innan matchstart, så Jarry fick vila lite extra inför det tuffa mötet med Dominic Thiem. Där gav Thiem allt ifrån sig, men Jarry var ändå den bättre spelaren som vann två tie-breaks i rad, alltså, 7-6, 7-6. Så Jarry har spelat två utmärkta matcher och är fullt laddad inför semifinalen, till skillnad från hans motståndare.

Nikoloz Basilashvili har kvalat in i turneringen, vilket innebär att han har spelat fem matcher redan. Detta blir han sjätte match i turneringen därmed. De övriga fem har slutat på följande sätt:

Pablo Carreno Busta 7-6, 6-4
Pablo Cuevas 7-6, 6-4
Philipp Kohlschreiber 7-5, 1-6, 6-4
---
Kval:
Jurgen Melzer 6-4, 4-6, 7-5
Tobias Kamke 7-5, 6-2

Ingen av dessa fem matcher har varit korta eller enkla och inget ska tas ifrån Basilashvili som har målat linjen med sina slag. Dock finns det mycket jag vill ta ifrån hans motståndare på vägen, främst Pablo Carreno Busta som var sjukt defensiv och lät Basilashvili kontrollera kvartsfinalen. Den äran kommer Jarry aldrig att ge Basilashvili, utan här gäller det att hänga med när Jarry sätter igång med sina hårda slag. Det är jag övertygad om att Basilashvili inte kommer att palla, efter fem matcher i rad nu, samt att Jarry är överlag en bättre spelare.

Jarry och Basilashvili har mötts en gång tidigare, aldrig under en ATP match, utan en Challenger i Savannah, USA, där mötet slutade 7-6, 6-2 till Jarry. Enligt mig ska Jarry vinna detta möte minst två gånger på tre försök så jag finner därmed ett värde i oddset 1.74 på en rak Jarry seger och lägger ett spel hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip