Första omgången av ATP Båstad huvudturneringen, där vi har ett nästan helt öppet möte, enligt marknaden, mellan spanjoren Jaume Munar och norrmannen Casper Ruud. Förvisso är det alltid svårt att oddssätta en match mellan två spelare som mestadels håller till på Challenger touren, men i det här fallet pekar formkurvorna åt två helt olika håll - så i mitt tycke är det givet att Jaume Munar ska vara en solklar favorit till att vinna matchen.

Efter att ha vunnit två challenger turneringar i rad, i Prostejov och i Caltanissetta så åkte Jaume Munar ut direkt i Braunschweig Challenger. Han var helt enkelt för trött och behövde vila upp sig inför nästa grusturnering, som faktiskt är en ATP-turnering, nämligen Båstad. Med tio raka segrar på elva spelade grusmatcher kan vi enkelt konstatera att Jaume Munar är som många av hans landsmän grym på grus. Han är duktig i de långa duellerna, bjuder på ytterst lite och har ett häftigt humör - som visar hans starka vinnarvilja. Här kommer hans tio segrar i rad:

Caltanissetta Challenger Matteo Donati 6-2 7-6
Caltanissetta Challenger Dennis Novak 3-6 7-5 7-6
Caltanissetta Challenger Alejandro Davidovich Fokina 6-2 6-1
Caltanissetta Challenger Facundo Bagnis 4-6 6-2 6-2
Caltanissetta Challenger Laslo Djere 0-6 6-2 6-4
Prostejov Challenger Laslo Djere 6-1 6-3
Prostejov Challenger Gerald Melzer 4-6 6-3 6-2
Prostejov Challenger Elias Ymer 3-6 6-1 6-1
Prostejov Challenger Adam Pavlasek 6-7 6-4 7-5
Prostejov Challenger Vincent Millot 6-2 3-2 (RET)

Även om Jaume Munar för två år sedan förlorade mot sin kommande motståndare, Casper Ruud, i en Santiago 2 Challenger (där motivationen inte direkt är så hög) så ska Jaume Munar vara en given favorit. Detta då Casper Ruud har en vinst på de senaste sju matcherna. Casper Ruud har alltså, gång på gång, åkt ut direkt i olika turneringar. Den enda segern som han har på de sju senaste matcher kom mot Lukas Klein, som gav upp andra set (efter att ha förlorat första setet), när ställningen var 1-1. Därefter har alltså Casper Ruud åkt ut i Poprad Tatry Challenger, Wimbledon-kvalet och Braunschweig Challenger.

Då formen är utmärkt hos 21-årige Jaume Munar, som är riktigt skicklig på grus-underlagen och två år äldre än motståndaren Casper Ruud, som i sin tur har en usel form, ska Jaume Munar klara av att vinna matchen två gånger på tre försök. Marknaden är i skrivandets stund på väg ner på Jaume Munar. Än så länge finns det ett stort värde i oddset 1.87 på en rak Jaume Munar seger, vilket gör att jag lägger ett spel med hög insats hos Bethard och FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip