Semifinal i Zagrebs challenger

Vi har kommit fram till lördagens semifinaler i Zagrebs Challenger där det är ett odds som sticker ut och som jag anser väldigt spelvärt i matchen mellan Junqueira-Klizan.

Det är två vänsterhänta grusspelare som drabbar samman där båda två har imponerat under turneringen, där vi kanske kan höja mest på ögonbrynen av Klizans vinst i en tuff tre setare mot Dodig igår och säkert mycket därför ett bolag har gjort honom till en ”stor” favorit gentemot de andra bolagen. Det sätter jag mig emot då jag anser att Junqueira är den bättre av de två i grunden.

Junqueira (133:a på rankingen) från Argentina spelar i princip bara grusturneringar vilket inte är så vanligt då de flesta även spelar på indoor och hard. Detta är hans första turnering i europa efter att ”grussäsongen” kommit hit från Sydamerika. I år har han spelat 34 matchet och vunnit 24 och gått till två finaler i Challengern. I denna turnering har han slagit ut Lacko, Alcaide och Mektic i raka set på sin väg fram och det visar att formen är på topp och matchupen ser jag som 50/50 med många fina dueller.

Klizan (154:a på rankingen) är en ung slovak som också han har gruset som favoritunderlag och spelar runt på challengern samt ger sig in i en del 250 turneringar där han ofta får kvala med mindre bra resultat. Hittills i turneringen har han slagit ut Greul, Brown och slutligen Dodig vilket imponerar dock tror jag det nu tar stopp mot en meriterad Junqueira. Han har i år 15/6 på gruset med en finalplats Roms Challenger som bästa resultat. Där föll han mot en vänsterspelare i finalen, nämligen Schoorel.

H2H står 2-0 till argentinaren och nu skall det jobbas in att det står 3-0 i H2H efter denna match.

Betsafe tycker jag är snett ute med sina 2,42 på rak seger för Junqueira och det måste bara testas. Spelstoppet är kl 15!

This is the stats tab
This is the post tip