Dagen innan Yoshihito Nishioka fyller 28 år ställs han mot ett år yngre Karen Khachanov i finalen av ATP Zhuhai. Khachanov har 3-1 i inbördesmöten på ATP-touren. Båda spelarna har gjort en fin turnering, där det är svårt att skilja spelarna åt - även om spelbolag har valt ryssen som en marginell favorit till att lyfta pokalen.

Khachanov verkar vara kvitt sin skada, som har hållit honom borta från att tävla på allvar sedan Franska Öppna förlusten mot Novak Djokovic. Ett försök gjordes i US Open, men det blev en förlust i tre raka set mot Michael Mmoh. Khachanov har varit förstaseedad i Zhuhai och bara tappat ett set när han har tagit sig förbi Bolt, McDonald och Korda.

Ett set tappade Nishioka också inledningsvis mot Atmane. Därefter har det blivit raka segrar över Harris, Struff och Karatsev. Inte illa pinkat, med tanke på den stenhårda konkurrensen. Spelet har stämt helt och hållet, där Nishioka har varit en tuff nöt att knäcka. Det väntas han bli även i den avgörande matchen.

En lång tillställning?

I min bok kommer ytterst få saker att avgöra denna tuffa och svårtippade final. Min känsla är att vi får se en längre affär, med tanke på hur bra båda spelarna har varit.

Mitt spel blir därför att det avgörande mötet slutar över 22,5 games, till 1.86 i odds, hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip