Den första kvartsfinalen i ATP Stuttgart i Tyskland spelas mellan ryssen Karen Khachanov och argentinaren Federico Delbonis. Spelarna har aldrig mötts förut. Marknaden öppnade upp felaktigt med Khachanov som favorit men har sedan dess bara gått upp på honom, då Delbonis givetvis ska vara favorit i detta möte - med tanke på vilket spel båda spelarna visade upp i sina senaste vinster. I och med detta ska spelet läggas omedelbart, då Delbonis kommer att vara en klar favorit innan matchstart, med största sannolikhet.

Även om Khachanov inte alls har imponerat i turneringen så är han framme i kvartsfinal. Resan har dock varit enkel med vinster mot Molleker med 6-4, 6-3 och sedan Bedene med 7-6, 5-7, 6-4. Khachanov slarvade rätt så rejält mot Bedene och tappade fokus stundtals i avgörande lägen. Detta gjorde också Bedene, då det såg ut att bli hans vinst fram mot slutet av andra set och även slutet av tredje set, men så tappade han det mentalt i stället. I mitt tycke har Khachanov gått vidare med lite tur och andras misstag, samt att det spelet som han har visat upp räcker inte för att slå Delbonis.

Efter fyra segrar i turneringen har Delbonis välförtjänt tagit sig till kvartsfinalen. Han började med att kvala i två matcher och har sedan dess dominerat sina matcher - trots underläge i båda matcherna i huvudturneringen.

David Ferrer 7-5 6-3
Carlos Berlocq 6-7(6) 7-5 6-3
Kenny De Schepper 6-1 6-0
Jose Hernandez-Fernandez 6-1 6-2

Redan i kvalet visade Delbonis att han är att räkna med i denna turnering. Delbonis visade prov på god mental styrka då han vände matchen mot Berlocq och ännu bättre mot Ferrer, då Delbonis var i underläge med 1-5 i första set. Då vann Delbonis sex raka games. I andra set log han under med 0-2 men vände återigen. Det är nästan som att Delbonis trycker på en knapp och börjar spela en mycket mer aggressiv tennis, som faktiskt lönar sig.

I mitt tycke ska Delbonis vara en klar favorit inför mötet mot Khachanov. Marknaden är som sagt på väg ner på Delbonis så jag passar på och lägger ett spel på oddset 2.08 på att Delbonis vinner matchen mot Khachanov. Spelet läggs hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip