Finalen i ATP 250 Los Cabos, i Mexiko, spelas mellan kroaten Ivo Karlovic och spanjoren Feliciano Lopez. Detta blir deras nionde möte, där Karlovic har totalt vunnit fem av dem, samt de tre senaste möten. Karlovic är en liten oddsfavorit men jag finner att han borde vara ännu större än vad marknaden föreslår.

Av de fyra senaste turneringarna som Karlovic har spelat, inklusive denna, så har han kommit till final tre gånger. 37-åringen har hittat en fenomenal form för sin storlek. I denna turnering har han inte bara servat som en häst sparkar utan även haft en välfungerande spelplan på de bollar som har returnerats av motståndarna. Resan började med M.Zverev (2-1), sedan Granollers-Pujol (2-1) och i natt fick Lajovic ge upp matchen efter 45 minuter. Karlovic vann det första setet komfortabelt med 6-2 mot Lajovic där Karlovic började aggressivt direkt, kom fram ofta till nät och vann samtliga poäng vid nätet.

Det som imponerar mig är att Karlovic nu har, i slutet av sin karriär, blivit så mycket bättre i baslinjespelet, försvarsspelet och framme vid nät, där han är större än någonsin. Det är svårt att passera honom när han springer fram, vilket han ofta gör genom att antingen slå en hård forehand eller slizar en backhand mot något hörn. Formen är lysande med 13 vinster på 15 matcher. Alla förutsättningar till att slå Lopez är där.

Lopez resa startade mot Opelka (2-0), sedan Benneteau (2-0) och slutligen Carreno-Busta (2-1). I den sista matchen började Lopez riktigt trögt och hittade inte alls spelet. I andra och tredje setet lyfte han sig verkligen. Den främsta anledningen var att han hittade första serven och vann 85 % av poängen från första serven. Dock har Lopez stundtals spelat lite osäkert i turneringen. Att han tappade serven två gånger på Carreno-Busta i första setet är inget han kommer att ha råd med mot Karlovic. Lopez säger själv att när han möter spelare som Karlovic och Isner så måste han bara fokusera på att hålla sitt eget servegame och att försöka utnyttja de två eller tre chanser som han eventuellt får i hela matchen.

Det är mentalt jobbigt att möta Karlovic för Lopez. Jag anser att inbördesstatistiken talar sitt klara språk. Det är så jag ser på matchen oddsmässigt också, alltså, att Karlovic ska vinna 5 av 8 möten = 1.625. I och med att vinnaroddset på Karlovic är mycket högre blir det ett värdefullt spel till 1.91 i odds hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip