Jag har redan hunnit utfärda tvivel kring Angelique Kerber men nu är hon ändå framme i fjärde rundan. Bra gjort, förstås, men det riktiga testet har ju inte dykt upp ännu. Cocciaretto och Hon var förstås spelare som Kerber "bara skulle" besegra - det gjorde hon, hennes defensiv var gott och väl tillräckligt. Senast testades den hårdare då Giorgi stod för motståndet. Rätt tuff match men att hålla nere misstagen räckte för Kerber. Statistiken i matchen var anmärkningsvärd: Giorgi vann med 49-15 i winners - men Giorgi "vann" också de lätta misstagen med hissnande 65-16! Att Kerber var framme vid nät EN gång sade också en hel del... Visst kan man imponeras av Kerber på ett par sätt men nej, det kommer inte gå att försvara sig till någon särskilt mycket längre resa i den konkurrens som nu återstår.

En offensiv Anastasia Pavlyuchenkova väntar nu och det blir inte lätt för Kerber. 7-6 i matcher till Kerber men Pavlyuchenkova vann fjolårets möte enkelt och sett till hur det rent historiskt sett ut på rankingen mellan dessa går det absolut att hävda att Pavlyuchenkova trivs bra mot Kerber. Pavlyuchenkova ser jättebra ut nu: tog bort Pliskova snyggt senast. Inte oväntat att det skulle bli tighta siffror men Pavlyuchenkova var klart bäst i de båda tiebreaken. Ryskan vågade mycket och nådde över 50 vinnare. 28-åringen har inte alltid haft kroppen i skick och karriären har svängt upp och ner ett par gånger - men högstanivån är omvittnad och just i Australian Open har hon fått ihop det förr, kvartsfinal både 2017 och 2019.

Jag fortsätter att tycka att Kerber överskattas "på oddsen". En Pavlyuchenkova med självförtroendet på plats ska trivas mycket bra med detta och slår hål på Kerber. Till 1.80 är det värt att ta ställning här för ryskan är en stark favorit i min bok!

Speltips: Pavlyuchenkova att vinna - odds 1.80 hos bet365

bet365 livestreamar matchen

This is the stats tab
This is the post tip