Grand Finale i Grand Slam Wimbledon där tyskan Angelique Kerber möter amerikanskan Serena Williams. Det är två välbekanta ansikten för alla som följer damtennis. Marknaden har öppnat upp med Serena som en klar favorit men har sedan dess av någon oklar anledning gått upp på henne. Enligt mig ska Serena vinna denna duell enkelt och mest värde i matchen finner jag i under linan 22,5 games i matchen.

Angelique Kerber har haft en lyckad grässäsong. Även om hon åkte ut relativt tidigt i Mallorca mot Alison Riske i tre set, så tog Kerber sig till semifinal i Eastbourne där Caroline Wozniacki blev för svår. Dock har Kerber gått som tåget i Wimbledon, där hon har slagit ut många lätta motståndare och några tuffa motståndare på vägen, i mitt tycke. Nu möter Kerber dock en riktig världsstjärna på gräs så det blir inte alls lika enkelt att passera Serena, som hon har passerat följande spelare i Wimbledon:

Jelena Ostapenko 6-3 6-3
Darya Kasatkina 6-3 7-5
Belinda Bencic 6-3 7-6
Naomi Osaka 6-2 6-4
Claire Liu 3-6 6-2 6-4
Vera Zvonareva 7-5 6-3

Det har varit relativ korta matcher för Kerbers del och skulle hon lyckas slå Serena så kommer hon att göra det lika enkelt som hon har slagit de övriga - i så fall pga att Serena inte har spelat en enda turnering sedan Roland Garros. Fast med tanke på vad Serena har visat under denna Wimbledon turnering så ska det mycket till för att hon ska tappa en final. Serena har också haft en lättare resa mot finalen och slagit ut följande spelare:

Julia Goerges 6-2 6-4
Camila Giorgi 3-6 6-3 6-4
Evgeniya Rodina 6-2 6-2
Kristina Mladenovic 7-5 7-6
Viktoriya Tomova 6-1 6-4
Arantxa Rus 7-5 6-3

Serena har alltså endast tappat ett set i hela turneringen, mot Giorgi, men har sedan dess imponerat mer och mer för varje match. När Serena och Kerber tidigare har mötts i deras åtta inbördes möten så har endast ett av dem slutat med över 22,5 games. Senast de möttes var faktiskt i Wimbledon, år 2016 i finalen, som slutade 7-5, 6-3. Då jag är övertygad om att vi får se liknande siffror igen, till Serenas stora fördel, finner jag ett stort värde i linan 22,5 games i matchen. Det innebär att det till och med kan spelas en tie-break, som Serena vinner för att därefter ha på sig nio games att vinna andra set.

Jag kan inte se att finalen blir någon utdragen historia och lägger ett spel på under 22,5 games i matchen till 1.77 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip