Klizan måste ju bara göra processen kort med Kukushkin. Inte nog med att Kukushkin har fem raka förluster på gruset utan att vinna ett enda set. Han har liksom inte en spelstil som passar på grus.

Det största problemet för Kukushink är att han spelar extremt flackt vilket med andra ord gör att han inte kan pressa tillbaka motståndaren med toppspin och på samma sätt kan han inte ta sig ur knipa genom att spinna hårt från bakplan (typ som Delbonis brukar göra).

Klizan är en ojämn jävel. Gjorde tre fina matcher i Madrid men hans grussäsong har, med hans mått mätt, varit en besvikelse. I den här matchen har han dock en fördel, vilket är att han är vänsterhänt. Kukushkin kan inte hantera höga bollar på sin backhand och det är just i sånna utväxlingar han kommer att hamna i när Klizan kan stå och mata forehands cross mot Kukushkins backhand.

...och det bevisar sig också med att kolla på Kukushkins statisikt mot vänsterhänta. På 13 matcher har Kukushkin bara vunnit tre vilket är ett gott tecken att hans backhand blir för utsatt mot vänsterhänta – särskilt på grus.

Vinner Klizan matchen, då är det fruktansvärt troligt att han gör det med minst tre games marginal.
-2,5 games finns till 1,80 hos bet365

This is the stats tab
This is the post tip