Semifinal nummer två i ATP Kitzbühel i Österrike, som spelas mellan Martin Klizan från Slovakien och spanjoren Jaume Munar. Marknaden har öppnat med Klizan som favorit i mötet, något jag är mycket överraskad till och helt oenig om. Den främsta anledningen är inte bara att 21-årige Jaume Munar är en bättre grusspelare utan att Martin Klizan har spelat en lång tre sets match som slutade strax efter klockan 21 på torsdag kvällen och ska spela semifinalen runt 15-tiden nästa dag.

Martin Klizan har tagit sig till semifinal genom att kvala i två matcher. Han har redan spelat fem matcher totalt, där de två senaste matcherna har varit långa. Här kommer alla resultaten:

Dusan Lajovic 4-6 7-6 6-2
Dominic Thiem 6-1 1-6 7-5
Sebastian Ofner 6-2 6-4
---
Kval:
Gerald Melzer 6-1 6-3
Facundo Bagnis 4-6 6-4 7-6

Givetvis är det en stark prestation som 112 rankade Klizan har stått för, då han dels vann en avgörande tie-break direkt i den första kvalmatchen, men också när han besegrade Thiem (som förvisso är långt ifrån någon bra form) och senast Lajovic. Mot just Lajovic hade Klizan två matchbollar i rad emot sig, men där slarvade Lajovic ordentligt - både i hans egen serve och i returen.

Klizan har verkligen haft stolpe in, men nu börjar tröttheten också komma in. Han har knappt 18 timmar på sig att äta, vila, sova och ladda inför ett stentufft möte mot spanjoren som har imponerat på grus denna säsong. Munar är rankad 88 i världen och har just gruset som sin specialitet, där han är extremt svårslagen. I Kitzbühel har han spelat riktigt bra och vunnit över följande herrar:

Taro Daniel 7-6 6-3
Robin Haase 7-6 6-4
Yannick Hanfmann 2-6 7-6 6-1

Till skillnad från Klizan har Munar spelat tre matcher totalt, förlorat endast ett set i öppningsmatchen och därefter har Munar visat en utmärkt form, där allt har stämt i hans spel. I och med detta ser jag inte Klizan som favorit i detta möte, utan det borde vara Munar som har det lägre oddset på sig. Då marknaden erbjuder hela 2.35 i odds på en Munar seger finner jag ett extremt stort värde och lägger ett spel på en rak Munar vinst. Spelet läggs hos FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip